polski angielski niemiecki
Sobota, 27 lutego 2021 r. Imieniny: Gagrieli, Liwii, Leonarda
Stowarzyszenie „Przystalanie” promuje Polskie warzywa
Kampania „Moc Polskich Warzyw” promuje ideę sezonowego wybierania produktów od polskich plantatorów
 
Promocja diety opartej na sezonowych warzywach, produkowanych w polskich gospodarstwach to jeden z kluczowych celów kampanii „Moc Polskich Warzyw”. Z okazji Światowego Dnia Owoców i Warzyw twórcy kampanii chcą przypomnieć, że sezonowe produkty lokalne to gwarancja najwyższej jakości, zdrowia i smaku. Kampania jest organizowana dzięki wsparciu ze środków finansowych Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
W ramach kampanii został nagrany  film pn.: Moc Polskich Warzyw w kuchni – Leczo, w którym wzięły udział przedstawicielki Stowarzyszenia „Przystalanie” wraz z kucharzem Tomaszem Kuczkowskim. Wspólnie gotowali leczo oraz rozmawiali o wartościach odżywczych i walorach smakowych polskich warzyw. Panie zdradziły w jakich regionach Polski produkuje się najwięcej warzyw ciepłolubnych, takich jak: papryka, cukinia, dynia, bakłażan, pomidory i fasolka szparagowa.
 

https://www.youtube.com/watch?v=48cbLd2BvH8&feature=share 

05-02-2021
Galeria
Szukaj w artykułach
Luty 2021
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Valid XHTML 1.1 Walidacja WCAG2-AA Walidacja WCAG2-AA